top of page

TOP 10

Mine Top 10 vinoplevelser fra 2016!

Den ædle kunst at vælge... 

2016 har været et rigt år, rent vinmæssigt, for mig. Jeg føler mig pænt priviligeret. Mine rejser - ikke mange, men udbytterige. Spændende smagninger - dem har der faktisk været en del af. Super interessante vine - dem har der været nærmest i hobetal. Og endnu flere er de utroligt sympatiske mennesker, jeg har været så heldig at kunne omgås i 2016 :-)

Hvis Du kender mig, ved Du, at jeg er nysgerrig og videbegærlig og derfor vil en Top 10 for mig altid inkludere et vist element af ny læring. Af nye venner. Nye regioner. Således bestemt også 2016:

Hors catégorie

Paladar y Tomar

Gracias, Valeska y Fernando! Uden Paladar y Tomar var jeg muligvis aldrig kommet til Jerez og den fantastiske oplevelse ville jeg ikke være foruden!

01

#winelovers re-union i Jerez

Jeg kommer bare ikke udenom, at i 2016 har det absolutte højdepunkt for

mig været februars tur til Jerez de la Frontera. Flere af de smagte sherryer alene kunne gøre krav på en plads på top 10 og Jerez fylder på listen. Jeg ér #sherrylover! BONUS: Jeg går også all-Sherry nytårsaften :-)

02

Bodegas Osborne

Blandt alle de skønne oplevelser i Jerez står vores fredag aften hos Bodegas Osborne klarest i min erindring. Et besøg hos Osborne er en totaloplevelse ogalene at sidde og smage Sherry, hvor soleraen kan dateres tilbage til før 1800 er jo fantastisk. 

03

Vinlandet Grækenland

Jeg skylder Maria Tsalapati så stor tak for at have åbnet mine øjne for bare en del af alt dét, som Grækenland er som vinland. Store dele af især anden halvdel af 2016 har vitterlig været en rejse udi græsk vin - og dén rejse fortsætter i 2017, for der er stadig meget at stifte bekendtskab med.

04

Xinomavro

Jeg elsker Xinomavro! Jeg har i år fokuseret meget på Xinomavro og haft skønne oplevelser med denne herlige drue. Og så er det fascinerende, hvordan grækerne skaber meget forskellige vine på druen. Og vi snakker flotte vine. Tilmed Blanc de Noirs. Jeg kommer til at bruge meget mere tid sammen med denne "græske Nebbiolo".

Bed mig ikke om at vælge årets Xino, men Tatsis' Old Roots og Thymiopoulos' rosé ville være kandidater. 

05

Bodegas Williams & Humbart

Blandt alle de skønne oplevelser i Jerez står vores lørdag hos Williams & Humbert klarest i min erindring. Paola Medina Sheldon har et meget spændende approach med vintage-tankegang (Añada), der fik mig til virkelig at tænke ud af boksen (Jerez). Jeg havnede i Champagne... At jeg allerede hjemmefra var Jalifa-fan... Deres serie af 12-års sherry er fremragende.

06

El Puerto de Santa Maria

Hér skal jeg bo, når jeg kommer til området næste gang! Der er så meget, vi ikke fik set. Ikke for så vidt angår bodegas, for der er kun 4 tilbage. Men byen oser af historie og autencitet. Og så skal jeg besøge Bodegas Gutiérrez Colosía og Bodegas Osborne igen :-)

07

Bodegas Gutiérrez Colosía

Hold nu op for en smagning!!

Det er Breakfast of Champions at starte dagen med smagning af 25 sherryer, hvor læringen bestod i de forskellige criaderas i en solera.

At slutte af med sherry fra farfar var dreng... Det var stort!
 

08

Manolo Lozano hos Bodegas Lustau

Desværre er Don Manuel ikke længere hos os!

Jeg er imponeret over, at han kunne rejse sig fra sygelejet og give os en true Master Class ved vores besøg hos Bodegas Lustau.
Så meget insider knowledge at hente...
Nå ja, selve den frie smagning (Og vi kunne smage alt!) og middagen i de fantastiske omgivelser burde næsten i sig selv gøre krav på en plads på listen...

09

Maderia smagning i København

Madeira har jeg desværre behandlet meget stedmoderligt indtil i år. Smagningen på Frederiksberg tilbage i juni har dog fuldstændig vendt op og ned på det! Jeg er ingen ekspert endnu, men Terrantez er fantasisk!!

10

Finger Lakes

Jeg var fristet til også at smide Sherry ind hér!

Men der er så meget at opdage, og Finger Lakers gjorde noget ved mig den dag i marts på Prowein. Om det så var pga. Fox Run's Lemberger/Blaufränkisch/Kékfrankos (Det ér bare en af mine yndlingsdruer!) og Cabernet Franc eller det rige udvalg af smukke hvide, skal jeg lade være usagt. Men jeg er fan og jeg SKAL til Finger Lakes!!

Featured Review
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Tag Cloud
Ingen tags endnu.
bottom of page