top of page

Saltvandsindsprøjtning til Tokaj

Få vine i verden er så mytiske som vinene fra Tokaj-Hegyalja, som vinregionen Tokaj oprindelig hed.

Rex vinum, vinum rex. Kongernes vin, vinenes konge. Og vinene var da også efterspurgte ved kongelige hof over hele Europa. Ikke mindst i Rusland, hvor zar Peter den Store simpelten havde en eskadron kosakker blot til at holde ham forsynet med Tokaj-vine.

Vinene har ikke den samme brede appel internationalt, omend det stadig er Ungarns mest berømte vin og man går nu virkelig i gang med at forsøge at genskabe det ry, som Tokaj en gang havde.

Man har allerede tidligere besluttet at afskaffe 3 og 4 puttonyos Aszú vinene (læs mere hér!) og nu investerer den ungarske regering og EU 330 mio EUR over en periode frem til 2020. Et astronomisk beløb, men man har også store planer og har f.eks. allerede afsat 10 af de 330 mio EUR til en to-årig kampagne, der skal promovere Tokaj's ry i udlandet og afsætningen af vinene internationalt. F.eks. er der et stort uforløst potentiale på alle verdens Michelin-restauranter, hvor vinene kun er marginalt repræsenteret.

Men en stor del af investeringspengene vil gå til at forbedre arbejdet med vinfremstillingen. Arbejdet i vinmarkerne og i vinkældrene. For uden fintunet vinfremstilling vil en branding kampagne være som vand på en gås.

Ikke mindst i vinmarkerne går man grundigt til værks med jorbundsundersøgelser, som muliggør at kortlægge regionen meter for meter ud fra et hav af forskellige kriterier.

Lagt sammen med, at kun ca. 5.500 af de 11.000 hektar, der i Tokaj er udlagt til vindyrkning er beplantet med vinstokke, giver det enorme muligheder for både at omlægge og nytilplante på nye jorder. Jeg må sige, at det ser meget spændende ud! Især, da man ingenlunde starter fra scratch.

Adskillige producenter leverer stadig på et meget højt niveau og jeg glæder mig meget til at følge udviklingen i og relanceringen af Tokaj.

Featured Review
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Tag Cloud
Ingen tags endnu.
bottom of page